Se Veled

Gyermekelhelyezés az apánál ?

fether and son„Ez úgysem fog sikerülni, mert anyapárti a magyar bíróság.” Ez a tipikus hozzáállás, amikor a válás során felmerül a gyermek elhelyezés kérdése. Pedig a magyar bíróság nem anyapárti, ám azok a jogi szempontok, amely alapján a gyermeket elhelyezik valóban az anyáknak kedveznek.

Nem csak Magyarországon, hanem EU-s statisztikák szerint is az esetek 82-85%-ban az anyánál kerül elhelyezésre a gyermek. Ennek oka az, hogy az európai családmodellben az anya az, aki a gyermekeket gondozza, neveli amíg az apa a megélhetéshez szükséges anyagi javakat előteremti. Ilyen típusú családban felnőtt gyermeknek pedig az az érdeke – és ezt nem csak a jog, hanem a pszichológia mint tudomány is megerősíti –  hogy a vele az intenzívebb kapcsolat miatt szorosabb viszonyban lévő szülőhöz kerüljön. Azonban egy dolgot nem felejthetünk el mi magyarok: az EU tagállamokban a válás után is közös a szülői felügyeleti jog, az anya és az apa továbbra is közösen neveli fel a gyermeket, gyakori a kapcsolattartás, az apa köteles kivenni a részét a gyermek körüli teendőkből. Egyértelmű trend a kapcsolattartási idő bővítése, egymás után vezetik be a tagállamok az „1 hét itt 1 hét ott” típusú rendszert. Ennek előnyeit korábbi postjaimban részletesen kifejtettem:  post 1 , post 2 

 Túl kell lépni azon a tipikusan magyar szemléleten, hogy a gyermeket elhelyezik ez egyik szülőnél, így a másiktól egy életre megszabadulhatunk! A gyermeket az anyának és az apának akkor is közösen kell felnevelni, ha már nem élnek együtt, mert szüksége van mindkét mintára, mindkét nevelési módszerre, és mindkét szülő védelmező szeretetére. Ha külön él a két szülő sokkal többet kell egyeztetniük, sokkal hatékonyabb együttműködésre vannak rákényszerítve, mintha együtt élnének,  mert a gyermekek bizony meg fogják találni a kiskaput, hogy játsszák ki egymás ellen a két szülőt, és hogy szabaduljanak a kötelezettségek alól.

Mikor nyerhet meg egy apa egy gyermek elhelyezési pert?

Ha a gyermek nevelésében és gondozásában aktívan kivette a részét, és többet volt a gyermekkel, mint az anya. Ha az apa csak a váláskor dönt úgy: „ na akkor holnaptól én is gyermeket nevelek” – neki semmi esélye. Nem lehet arra hivatkozni, hogy a gyerek anyja meghülyült, /bocsánat de ez szokott lenni a tipikus indok/ és nem akarom hogy ez a nő nevelje tovább a gyerekem, inkább elperlem tőle. Azt nem lehet egy gyermek elhelyezési perrel orvosolni, ha annak idején rosszuk választottuk meg a gyermekeink anyját! Rossz a személyisége, sekélyes a műveltsége, lusta, a való világtól elszakadt nézeteket vall?  Előbb kellett volna gondolkodni… Rossz lesz végignézni, hogy ez a nő neveli fel a gyerekeimet? Igen, valóban nehéz ezt megemészteni! Ha eddig ő nevelte, ezután is ő fogja. Abban az esetben, ha időben észrevettük, hogy a gyerekeknek jobb ha az apával töltenek több időt, és ezt meg is valósítottuk, akkor viszont az apának nagyon jó esélyei vannak.

Nagyobb – 10 év körüli – gyermekeknél fontos szempont az apa- gyerek kapcsolat, a kötődés. Ezekben az esetekben már figyelembe veszi a bíróság a gyermek akaratát, persze szigorúan megvizsgálva a motivációt. Ha a gyermek csak azért szeretne az apával maradni, mert ott nincs kontroll, lehet rosszul tanulni, vacsorára pizzát enni és napi 4-5 órát Xboxozni, akkor nem fogják figyelembe venni mit akar a gyermek. 14 éves kortól a bíróság már köteles figyelembe venni a gyermek akaratát – bár ekkor sem kritika nélkül, 16 éves kortól pedig a gyermek dönthet arról, hová költözik – ehhez a gyámhatóság adja meg neki az engedélyt.

A 2014.03.15-én hatályba lépő Csjk további lehetőségeket ad a nevelésben aktív részt követelő édesapáknak. Ha nem is sikerül a kizárólagos felügyeleti jog megszerzése, az új törvény lehetőséget ad arra, hogy az apát  a bíróság feljogosítsa a gyermek gondozásával és nevelésével összefüggő egyes feladatok ellátására. Bár még nem látjuk, ez a gyakorlatban pontosan mit fog jelenteni, az eddigi bírói gyakorlat alapján várható, hogy ha az apa kivette a részét a gyermekek körüli egyes teendőkből a múltban, akkor az ezekkel kapcsolatos jogok és kötelezettségek a válást követően is megilletik majd.

 Követendő útként mindenkinek azt javaslom, ha nem sikerül megállapodni, a felek válasszák a mediációt, jogszabályi keretekre tekintet nélkül próbálják megtalálni a gyermekek számára legideálisabb megoldást. Sokszor néztem végig, amikor a mediációs megállapodás szerint 2-3 hónapra a gyerekek az apához kerültek. A végén az apák többsége belátta, nem tudja egyedül nevelni a gyerekeit, az anyák pedig megtapasztalhatták, hogy az apára igenis hogy lehet számítani, nem hal bele a gyerek ha nincs non stop a szoknyánk mellett… A „próbaüzem” ellenzői azt mondják a gyerek nem kísérleti egér. Szerintem viszont kevesebbet ártunk nekik egy ilyen próbaidőszakkal, mint ha 4-5 évig pereskedünk értük. Abban a harcban ugyanis biztosan elveszítik mindkét szülőt.

Dr. Illés Blanka ügyvéd

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Kellie Wilson says:

  Szüksége van valódi hitel üzleti célokra, vagy fizetni az adósság kapcsolatot Mr Kellie Wilson most valódi hitelek e-mailben: Oceanicfinance113@gmail.com

 2. Tóth Daniella says:

  Tisztelt Cikk Iro Holgy/Ur!
  En is elvalt szulok gyermeke vagyok es a fentiekben leirt “1 het itt, 1 het ott” variaciona nincsen semmi elonye. En csak a hatranyat tudom leirni. 8 eves koromtol benne voltam, most 20 eves vagyok. Ez a heti valtogatas tonkretette az egesz gyerekkoromat, az iskolai teljesitmenyemet, es lelki problemakat okozott. Kerdem en hol van ennek az elonye ? En nem talaltam sehol… 😉

 3. tabú says:

  Azok az apák akik ez előtt úgy kb 10 éve.
  Azok most mindent eldobva próbálkozzanak.
  Az aki e törvényt alkotta, annak valami rokona harcolt a gyerekéért.
  A bíróság nem is vizsgál semmit ……
  Hamis vádak sorát engedi meg magának!
  A gyermeket befolyásolja!
  Tele tömi a fejét !
  Anyát beállítja mindennek, de nem jónak.
  Mielőtt támadás érne!
  Apa vagyok.
  Nem a nőket akarom védeni!
  De akkor azok az apák akik eddig elvesztették a pert !
  Bíróságokat illetve az államot pereljék be!!!!!!
  Mivel eddig őket, illetve minket hoztak hátrányos helyzetbe!
  Kérek minden apát, jogainkkal élve. Pereljük be az államot !
  Mert hirtelen kiadott módosításai miatt leginkább a mai 12-50 évesek gyermekek és apákat fosztott meg ettől a jogaiktól.
  Az az apa aki lop csal hazudik,megtéveszt .Másokat becsapva,a bíróságot is becsapva át ejtve kéri a közös felügyeleti jogokat! Az megkapja!!!!
  Igen van ilyen de ha valakit érdekel elmesélek mindent. Papírokkal tudok mindent bizonyítani !!!
  Ennyit az egy hét itt egy hét ott ! ( Baromságról ! )

 4. Nem tudtok valami megoldást ami a gyereknek is jó, mégis mindkét szülő segíthetné, nevelné, láthatná felnőni?
  Sajnos köztünk a nagy távolság a próbléma, én az apa Szegeden tudok csak megélni és itt van frissen vett családiházam, élettársam viszont már ki akar évek óta lépni a kapcsolatból és Derbecenbe vinná a 8éves fiunkat most már végleg eldöntötte, pár hónapom marad.
  Így nagyon ritkán láthatnám és 9óra vonatozás lenne minden hétvégi látogatás.
  Csak pereskedés lehet a megoldás vagy tudtok valami köztes megoldást javasolni. Iskola miatt sem lehet az hoyg 1hét nálam 1 hét nála.
  Ami biztos ő nem marad Szegeden én pedig nemfogok visszatelepülni Debrecenbe ahol se állásom se lakásom nem lenne ott.
  Sajnos debreceni ismerősömtől azt is hallottam, aki Debrecenben ment keresztül válóperen, hogy ott 100%-ban mindent az anya javára állípítottak meg. Érdemes lenne itt Szegeden keresnem bíróságot vagy a gyerek állandó lakcíme számít? Milyen törvényeket kellene átnéznem, ha csak a peresekedés marad?

 5. ilik sou says:

  Hihetetlen sorsokat, és emberek irásait olvastam itt.
  Minden élet, és eset más, ezt ne feledje senki.
  Lehet kampányolni pro- kontra alapon, az értelme gyakorlatilag semmi.
  A legfőképpen érintett, a gyerek a legfontosabb, és az, hogy egészséges felnőtt váljék belőle.
  Ezt két ellentétes nemü embertől, akik jò esetben a szülei, kaphatja meg.
  Az a hozzászóló, aki az ördögtől valónak tekinti a közös szülői felügyeletet, vagy az aki elzárja a másik fél elől, nagyot hibázik, eq nélküli mentalitással önös érdekek mentén halad.
  Sok nő arra is vetemedik, hogy kitalálja a gyerek gondolatát, vagy tudja szavak nélkül, hogy mi a jò a gyereknek.
  Ezek tévutak, és nem a gyerek érdekeit szolgálják.
  A gyerek nem nélkülözhet azért, Mert a szülei nem élnek együtt!

 6. Anett Farago says:

  Elerhetőségem 06308422206 kérem aki tud segitsen

 7. Anett Farago says:

  Jo estét kivánok Faragò Anett vagyok nagyon nagy segitséget kérnék önöktől én is el veszitettem a lányomat egy olyan ember kezében van a lányom hogy alkoholista s sajnos a birosagon nem tudtam bizonyitani nagyon meg kerek ügyved hölgyet vagy urat hogy segitsenek rajtam mit tudnek tenni hogy a lányomat vissza kapjam a lányom még csak 6éves a volt ferjem 53 en 33 éves vagyok!!

 8. Atrask says:

  Már bocsánat de ezt “Ilyen típusú családban felnőtt gyermeknek pedig az az érdeke – és ezt nem csak a jog, hanem a pszichológia mint tudomány is megerősíti – hogy a vele az intenzívebb kapcsolat miatt szorosabb viszonyban lévő szülőhöz kerüljön.” cáfolom! Nálunk volt a bíróság által kirendelt igazságügyiorvosszakértő (nem haver, aki szívességet tesz!!), egyértelműen nyilatkozott és ezt többször is meg kellett erősítenie a tárgyaláson, miszerint nem mindig ahhoz kötődik a gyermek, aki neveli. A praxisában, mondta rengeteg olyan gyerek van, aki a különélő szülőhöz kötődik. Úgy magyarázta, hogy erre nem lehet az ember befolyással (és most nem a tinédzserkori, apánál pizza van, lehet horrort nézni, és sokáig fent maradni jellegű érdek kapcsolatról beszélünk!). Azt mondta, olyan ez, mint egy roulette kerék, megperdül születéskor, ahol megáll, az van. Gondolom a bíróság nem kóklereket alkalmaz, tehát inkább ezt a verziót valószínűsítem, mint amit a cikkben írt. 🙂

 9. Atrask says:

  Természetesen! atrask@vipmail.hu itt elérhető vagyok.

 10. Kedves Atrask! Párom nevében írok és esetleg egy olyan elérhetőséget kérhetnék e ahol privátban tudnánk beszélni minél hamarabb? (email?)

 11. Tisztelt Atrask!
  Lenne rá lehetőség hogy felvegyük egymással a kapcsolatot?
  Magabiztosságod önmagáért beszél!
  Köszönettel: John.

 12. John H. Paul says: (előzmény @Atrask)

  Üdv! Most csatlakoztam a jól járt apukák klubjába, persze nem önszántamból! Megosztanám történetem, remélve hogy segítséget kapok, mert ahogy látom nincs lehetetlen! 🙂

 13. Egy gyors tipp: a csjt rendelkezik arról is, hogy ha a gyermek(ek)nek az életvitelhez minden adott, akkor pl anyagi indokra való tekintettel SEM helyezhetik át ő(ke)t! (életvitelhez szükséges: megfelelő minőségű és mennyiségű, évszaknak megfelelő ruházat, kornak/szellemi szintnek megfelelő játékok-foglalkoztató cuccok, külön fekhely, tisztálkodási, főzési lehetőség. rendszeres részvétel a megfelelő oktatási intézményben)

 14. Már miért ne nyerhetnél?! Én is nyertem!

 15. Bocsánat a durva kifejezésért, de a gyerek nem prostituált! Nem csak akkor lehet látni, ha fizetnek! A kettő egymástól teljesen független, ráadásul ezzel meglehet fordítani egy ilyen helyzetet! A bírót az érdekli, hogy ki mit tesz a GYERMEK ÉRDEKÉBEN, nem az, hogy ha te nem akkor én sem. Akkor egyik se jobb a deákné vásznánál! Pont azért kell figyelni erre, mert a szándékot nézik, pl annak ellenére, hogy nem találkozhattam a gyerekkel, én akkor is fizettem, viszont a gyermek jogait szándékosan korlátozták, ami alkotmányba ütköző, ezért kérem…. stb. A bíró nem a sárdobálásra kíváncsi, tisztában van azzal, hogy a felek nem véletlenül nincsenek már együtt.

 16. Kati Mónusné says: (előzmény @Marcsi Gedrus)

  Szerintem az apának is ugyan úgy kellene magához láncolni a gyermeket mint az anyának amikor mem engedi a láthatást vagy egy fillért se fizessen az apa hanem láthatja a kicsit!

 17. 29chrys says:

  Tisztelt: Dr Illés Blanka mi van abban a helyzetben ha a volt párom ugy döntött hogy elmegy és itt hagy a 2 éves kislánnyal milyen esélye van arra hogy meg kapja a gyermek felügyeleti jogát, több helyről hallottam hogy az anya ne számícson rá hogy hozzá kerűl a gyermek. Azt szeretném megtudni hogy ez tényleg igy van-e vagy mint apaként ezen a téren labdába se rughatok. Válaszát várom. Köszönettel egy apa

 18. lidiamami says:

  Egyértelmű trend a kapcsolattartási idő bővítése, egymás után vezetik be a tagállamok az „1 hét itt 1 hét ott” típusú rendszert.

  Külföldön élek, s mondhatom hála az egeknek hogy nincs ilyen törvény, s rendszer Magyarórszágon!

  Minden olyan bírónak aki egy ilyen ítéletet hoz azt kivánom éljen ô is egy ilyen életet, s nem is örökre, par hónapra, elég lesz. S akkor mondja meg nekem hogyan tetszik neki, jol érzi magát? Mi a jobb amikor volt egy otthona, egy ágya, egy szekrenye ahol tudta hol melyik ruha al…? Vagy amikor költözött ide-oda hetente. Azt hiszem tudjuk is a választ
  Kinek felel meg valobban az ilyen mególdás? a szülöknek akik megszabadultak egymástol biztosan. De a gyereknek? gondol valobban valaki ra?

  A gyerek egy elölény, nem vándor, nem álatt. Szüksége van lelki, érzelmi, fizikai nyugalomra. Ez az jelenti hogy szüksége van egy otthonra, egy szóbára, egy ágyra, egy szekrenyre ahol tudja hol melyik ruha al neki, hol talalja meg a zoknijat, vagy eppen az ingjet, hol álnak a könyvei, játekai. Egy helyre ahol tudja ekkor eszünk, ekkor van a lefekvés.

  Ha a másik szülô rendes, persze hogy támogatom is hogy legyen vele kapcsolata. Viszont nem lehet vele olyan kapcsolta mint volt a válás elött. Sajnálom az esetet, de igy van. Minden szülönek el kell ezt fogadni, ha valobban jot akar a gyerekének. Az egyik szülöt nem fogja látni olyan gyakran mint a másikat.

  En ilyen körülmények között nôttem fel (1-1, vagy 2-2 hét), s mondatom lelki, érzelmi teror. Nem tudtam sose hol az otthonom, vagy itt, vagy amutt hagytam a dolgokat. akkor napokig kellett mire vegre összeszedtem oket, mire eppen ideje lett hogy arra a helyre költözek újra ahonnan elhoztma ôket! Egy helyen voltak barátaim akikkel meg akkor nem lehet kapcsoltam amikor a másik helyen voltam. Szóval bórzalams érzes amit senkinek sem kívánok.

  NE legyen SOSE ilyen törvény se rendszer MAgyarórszágon!

 19. István Jezerniczky says: (előzmény @Greguss Zoltán)

  Szintén zenész…. 🙂 Kemények vagyunk, APÁK vagyunk,ennyi! Én szintén, ügyvéd ellen, ügyvéd nélkül nyertem az anyuci ellen, csak át kellett olvasnom a csjt-t elötte. 😀 Szétaláztam, az ügyvédnő azt se tudta hova kapjon.

 20. Csaba Kiss says:

  sziasztok,

  egy tipusu embernel nem lehet bizni az egyezsegben. Nalunk a teherbe esestől egyertelmű érzelmi eltavolodas indult, amit lehetett mindog mindenre fogni, de mikor a Babank megszuletett, anyukaja rankhozta az anyus pajtast es kozoltek, h ha nem tetszik, koltozzek el.
  Lepesrol lepesere zartak ki 1 ev alatt az anyossal. Eloszor sok alazas es elhidegules utan, ne aludjak ott, de mehetek, amikor ébred a Gyerek. Kesobb be se menjek, aztan mar ki se hozta.
  Az anyuka 17 honap alatt EGY NAPOT TELJESEN nem volt a fiunkkal. Mindig kellett az anyja neki, nelkule semmi. En ejszakaztam, es dolgoztam mellette, o meg kez het utan rohant az anyjahoz aludni, aki meg egy ffi-ellenes. Csak ido volt, hogy mikor golyoznak ki. NEhez volt nekik.

  Egy ev alatt embertelen alazasokkal oda jutottak, hogy be sem mehetek a Fiamhoz a szulovasrosunkba. Anyuka osszenott az o saját anyjaval es kozosen kizartak. Pedig mintaapa es turelmes minta-tars, szinte papucs voltam. Azert az nem. De annak kellett volna lennem, h eroszak nelkul a Fiamm mellett lehessek. Az egesz egy szinjatek volt, az anyjnak szult. Az anyjanak.
  Kizartak mindenkit, az en anyamat is.
  Igy anyos celja sikerult, nem valnak le soha egymasrol.
  Es mindig volt valami ok, amiert le kellett jonni 200 km.re Bp.ről, a szülővárosunkba, anyoshoz.

  A pertol minden ugyved ov engem, egyezkedni akarnak. De van, akivel nem lehet egyezkedni. Közös szulo felugyelet cimszo alatt heti 2×2-3 orat akar adni a Fiammal FELÜGYELET MELLETT.

  Beledol a magyar joggyakorlatba. Ezt meg kell valtoztatni hazankban. ELvesik a jogaidat eroszakkal, ha ragaszkodsz, eltipornak. Jogszabaly alatamasztasaval.
  Kötelezo szuloi felugyeletert kell harcolni. Magatol nem fog menni.

  MINDEN APA figyeljen, akit ilyen fenyeget es nezze a jeleket a terhesseg elott is. De van, hogy szinjatek az egesz es van olyan nő, aki kepes ilyenre.
  NEm vagyok vak es hulye ember, rendgeteg a tapasztalatom. De ilyet meg nem lattam, hogy igy megtevesszenek valakit, es utana igy elzarjak. Akar 25 év ismeretség után!
  Kulon lehet menni, de jogilag ellopni a Gyereket es következmeny nelkul ezt megtenni – ez nem jarja.
  Harcolni kell, es összegyűlni, hogy ilyet ne lehessen megtenni.
  Elvalt apak erdekvedelmi egyesulete orszagos kapmanyt szervez. Jelentkezzetek, nem csak amikor bajban vagytok! Előzzük meg!

 21. Cseri László says:

  Megprobállom rövidre!
  Az élettársam november 1-én elvitte 100km-re anyjához a akkor 6 hetes lányunkat,és szakitott velem.Ennek elözménye nem volt tekintve,hogy elötte kettö nappal esküvö,meg ujabb két gyerek volt a témánk.Az elején hetente majd önként szabályozva KETTÖ HETENTE engedtek be a lakásukba egy orára.Többszor szoltam már,hogy nem a szomszéd hanem az apja vagyok és én is kiszeretném venni a részemet.Tartásdijjat küldök honap elején 30000ft-ot.A november 15-ei láthatáson mondtam hogy nem egy orát szeretnék a gyerekkel erre a válasza,hogy minek akarok többet hiszen ugyis csak alszik.Ezután december 9-én 24 elteltével,hosszas emailos küzdelem árrán engedet csak be de akkor is csak azért,hogy majd egy honap elteltével végre beszéljünk,pedig én ezt már korábban is kértem,mondtam hogy a picur összeköt és nekünk normálisnak kell lennünk.Azota önként,anyucival kitalálta hogy a birosági tárgyalás végéig nem láthatom ami január 29-én lesz.Sehogy nem tudom a kapcsolatot fölvenni mert minden lehetöséget telefon,számitogép letiltott.Semmilyen normális tájékoztatást nem közöl,teljesen kisajátitja magának a lányunkat.Az indoklást amit a birosághoz benyujtott,csak hazugságot tartalmaz amit helyel közzel megis tudok cáfolni.Tekintve hogy ha jol tudom jelen állás szerint közös a felügyeleti jogunk,ezt a hozzáálást nem teheti meg.De az lenne a kérdésem mi lesz ennek a következménye,rá nézve???????? Még csak annyi,hogy már közölte,hogy mondjak le rola,hogy három honapos ugyse tudja ki az apja és a legdurvább hogy senki nem mondja azt hogy igy nem lehet viselkedni.Na az ilyen csodás anyuka fogja késöbb ellenem nevelni.Nagyon várom a válaszokat,ötleteket mert a helyzet nagyon kétségbeejtö!!!! Szo nélkül nem merek lemenni,mert félek hogy nehogy hátrányosan érintsen a tárgyaláson ha kihivja a rendöröket meg ugyse enged be,ezt már kijelentette. Köszönök szépen minden reagállást!!!!!

 22. Legtöbbször azért veszi el a gyereket egy apa egy asszonytól, hogy bosszút álljon rajta. Nekem van egy 2 éves kislányom, akit az apja kezdetben nem is nagyon akart, most mégis vele zsarol engem, ha elhagyom elpereli tőlem. Pedig a fene se akarta egyedül felnevelni, én mindent megpróbáltam, vettem egy házat egy közös otthont a saját spórolt pénzemből, hogy együtt élhessünk. Ő felvett kölcsönt,hogy lakhatóbbá tegyük, de nem fizeti csak elköltött belőle, azt viszont elvárná hogy azt is én fizessem ki. Viszont a ház kettőnkre van írva. Ezek után nem csoda, hogy elegem van belőle. A lánynak se hoz semmit, de még a gyerek jogán itt dekkol nálunk és azt is elvárja, hogy jól lakassuk. Nem merek bírósághoz fordulni, mert megfenyegetett, hogy elpereli tőlem a gyereket. Már az első feleségétől is sikerül elvennie két gyereket, akkor tőlem miért ne? Na, akkor ne panaszkodjatok, hogy apáknak nem ítélnek gyereket, mert ez nagy hülyeség. ha ilyen léha senkiházinak is sikerült, akkor miféle törvények ezek? Hol az igazság?

 23. Greguss Zoltán says:

  Merjetek nálam 4 gyermek van elhelyezve 9 éves kislány és 19 hónapos kisfiú is még egy ilyen apa nincs ebbe az országba de amit velem müveltek nagyon igaz ezek sorok pedig a gyermekeket én neveltem de nem szabad feladni nagyon sok törvénytelenséget követtek el hatóságok de nem adtam fel nálam vannak

 24. Kitartás, és küzdelem! Gergely hidd el én meg tettem mindent, de az is kevés volt, engem most sikáltak el 5. alkalommal, mert az első tárgyalást elrontotta a nem törődöm ügyvéd akit csak a pénz érdekel, a bírónő aki elfogult a nőkkel szemben, és én aki bíztam az ügyvédben, és az igazság szolgáltatásban.
  Csak Téged érdekel, ezt jegyezd meg mindenki más beleszarik nagy ívben, láthatod a kedves blog tulajdonos, hölgy se szól ezekhez, de ne legyek elfogult, hisz nem ismerem, csak én is általánosítok mint a világon mindenki.
  Ez egy igazi betyár kurva világ lett, ahol se erkölcs, se tisztelet, se hit….csak a pénz.
  Harcolj csak ezt mondhatom.

 25. iuzz iéééé says:

  Igen,sajnos azt kell mondanom mind kettőtöknek igaza van,apa vagyok,három kiskorú(13,11,9) gyermekünket az “édesanya” lassan egy hónapja itt hagyta a közös házunkban,én gondoskodom róluk,azóta se telefeonon,se személyesen nem érdeklődik irántuk,hol létéröl fogalmunk sincs,de annyit a tudomásunkra hozott hogy intézi a gyerek elhelyezést,én közben meg előztem,kb egy hete beadtam a válópert,gyerek elhelyezéssel egyetemben,ideiglenest és a véglegest is,gyerekek elmondása szerint itt szeretnének maradni velem,iskola…..stb környezet tanulmány szerint(mert ugye gyámhivatalt rögtön fel kereste,rendőrséggel együtt jöttek ki)teljesen megfelelő a hely,szó sincs veszélyeztetésről,persze ezt is csatoltam a keresethez,reménykedem benne hogy a tisztelt bíróság úgy dönt hogy ideiglenesen és majd véglegesen is nálam helyezi el őket.mennyi idő mire az ideiglenes döntést meg hozza a bíróság?na és persze a véglegest.Üdvözlettel Gergely

 26. Apa says:

  Köszönöm Kedves Marcsi. Igen csak az lát tisztán, az apákkal kapcsolatban melléjük állva, aki érintett az ügyben. Én mégis úgy érzem mindenféle netes fórum, csak szájkarate, és semmi nem változik. Tudom mert több mint 6 éve járom ezt az utat. Kedves Dr. Illés Blanka más cikkéhez is írtam már, és ez nem feltűnési viszketegség hanem a tanácstalan apa, vergődése, akit nem hallgatnak meg. Erre tényleg rámegy minden család, a lelkünk, a hitünk, és a pénzünk. Az a “jó anya” meg röhög a markába, semmit nem kell tennie. Manapság ez a trendi, kihasználni valakit, aztán jól megsz.vatni, a jog majd megvéd. kit érdekel ha akár a gyermekein is gázol át…”majd felnőnek valahogy én is felnőttem” Butaság, és sötétség, és ezt adják tovább és ku.ják el a gyermekeik életét. Elnézést a fogalmazásért, de úgy látom szépen cicomázott szavakkal sem ér el az ember semmit akkor inkább, kimondom amit gondolok. Tessék egyből agresszív lettem, szemben a zsepibe szipogó színésznőkkel.
  Apák ÍRJATOK!!!!

 27. Marcsi Gedrus says:

  Sajnos,éppen tapasztaljuk a válással,és a gyermekek elhelyezésével kapcsolatos nehézségeket.Fiunk,két és fél éve küzd. A feleség minden próbálkozást,ami a gyerekekkel való többszöri találkozásra irányul,megtagad.Mediációra nem hajlandó.Sajnos azt kell mondanom,jogszabályaink igencsak anyaközpontúak, a gyámügyi osztályokon sem tapasztaltunk jobb hozzáállást. Üdvözlettel Marcsi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!